ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Δήμος Αγρινίου βρίσκεται στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, σε ένα τόπο που η ευλογία των νερών του χαρίστηκε απλόχερα.
Η πόλη του Αγρινίου είναι όμορφη και γεμάτη ζωντάνια. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη ζεστή φιλοξενία και υπέροχες τοπικές γεύσεις. Βρίσκεται στην αγκαλιά ενός φυσικού κύκλου που σχηματίζεται από την εναλλαγή λιμνών και βουνών. Στα πόδια της πόλης η λίμνη Λυσιμαχεία που φιλοξενεί πλήθος άγριων πουλιών και ένα υπέροχο μνημείο, τον μισοβυθισμένο βυζαντινό ναό της Αγίας Τριάδας του Μαύρικα (9ος αι. μΧ.).
Συνεχίζοντας προς τα δυτικά συναντάμε την τεχνητή λίμνη Στράτου και την αρχαία πόλη με τον ναό του Στρατίου Διός (321 -312 π.Χ.) και το αρχαίο θέατρο (4ος αι. π.Χ.). Βορειότερα η τεχνητή λίμνη Καστρακίου δημιουργεί ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Συνεχίζοντας προς το Βορρά συναντάμε την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Η απαράμιλλη ομορφιά των γαλαζοπράσινων νερών της, τα φιόρδ που δημιουργούνται και τα πολυάριθμα νησάκια της μαγεύουν.
Ανατολικά δεσπόζει το Παναιτωλικό όρος με πλαγιές κατάφυτες από δάση ελάτης, με άφθονα νερά και πανέμορφες κορυφές που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις σε περιπατητές αλλά και απαιτητικούς ορειβάτες. Στην περιοχή «Διασελάκι» βρίσκεται το ωραιότερο ίσως ορειβατικό καταφύγιο στην Ελλάδα με δυνατότητα φιλοξενίας 50 ατόμων.
Τον κύκλο κλίνει η βασίλισσα του τόπου η λίμνη Τριχωνίδα που είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της χώρας με επιφάνεια 95.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Τριχωνίδα έχει τεράστια αισθητική και οικολογική αξία και ανήκει στις περιοχές NATURA 2000. Στους ασβεστούχους βάλτους της φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Στα νερά της ζουν 25 είδη ψαριών, μεταξύ αυτών ο μοναδικός στον κόσμο νανογωβιός με μήκος μόλις 2 εκατοστά και η θαλασσινή αθερίνα που σε άγνωστη γεωλογική εποχή εισήλθε στα νερά της λίμνης και προσαρμόστηκε στο γλυκό νερό. Η Τριχωνίδα προσφέρεται για θαλάσσιο σκι , ιστιοπλοΐα και κολύμπι.
Νότια της λίμνης το βουνό Αράκυνθος με τεράστια οικολογική αξία, ενταγμένο στο NATURA 2000, κατάφυτο από κέδρα, καστανιές και φράξους.
Στo Δήμο μας δραστηριοποιούνται σύλλογοι και ιδιώτες σε τομείς όπως : ορειβασία, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πτήσεις υπερελαφρών αεροσκαφών, ορειβασία , αναρρίχηση, ποδηλασία κ.τ.λ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τους βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αγρινίου.
Δήμος Αγρινίου
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Τμήμα Τουρισμού
τηλ 2641364404
email dtoa@agrinio.gr
Website: cityofagrinio.gr