skip to main content

20-10-2009, Ο Δήμος Αγρινίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού 'Philoxenia'.

Με στόχο την προβολή και την ανάπτυξη της πόλης αλλά και της μεγάλης ενδοχώρας ο Δήμος Αγρινίου θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia» που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

   Σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό περίπτερο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικά έντυπα και από προβολή ντοκιμαντέρ για τις δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (Πνευματικό Κέντρο, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Κινηματογράφος, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Φιλαρμονική), να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης και να γνωρίσουν το σημερινό σύγχρονο πρόσωπό της. 

   Επίσης να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές  τουρισμού (Λίμνη Τριχωνίδα, Αρχαία Στράτος, Όρος Παναιτωλικό) μέσα από τις εκδόσεις της Αναπτυξιακής  Εταιρείας Τριχωνίδα Α.Ε. που καταδυκνείουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το μοναδικό υδάτινο στοιχείο της περιοχής.

   Τέλος θα γίνει παρουσίαση του έργου του Δήμου Αγρινίου στον τομέα των νέων τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

 

20-10-2009, Τρία σημαντικά έργα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης στο Δήμο Αγρινίου.

 

 

Τρία σημαντικά έργα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης στο Δήμο Αγρινίου.

Το πρώτο έργο είναι η « Ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση - ηλεκτροφωτισμός οδών Παπαστράτου –Ζέρβα – Μπότσαρη -Ελευθερίου Βενιζέλου»  με προϋπολογισμό 850.000,00 ευρώ.

     Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες χωματουργικών έργων, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας - ασφαλτόστρωσης , τοποθέτησης κρασπέδων - ρείθρων , πλακόστρωσης πεζοδρομίων, υδραυλικών έργων & Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, ήτοι υποδομή και ιστοί ηλεκτροφωτισμού στις παρακάτω οδούς:

 1. Πλήρης ανακατασκευή της οδού Παπαστράτου από οδό Μπότσαρη έως οδό Ελ.Βενιζέλου
 2. Πλήρης ανακατασκευή της οδού Μπότσαρη από οδό Παπαστράτου έως οδό Κ.Βάρναλη
 1. Πλήρης ανακατασκευή της οδού Ζέρβα από οδό Ελύτη έως οδό Σουλίου
 2. Τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού στην οδό Ελ.Βενιζέλου έμπροσθεν και καθ’ όλο το μήκος της όψης του δημοτικού Πάρκου Αγρινίου έως τη  Βιβλιοθήκη.  

 

     Το  δεύτερο έργο είναι η « Κατασκευή οδών γύρω από τα οικοδομικά τετράγωνα περιοχής ΄΄Αλωνάκι΄΄(Ο.Τ. 496Ε , 496Κ, Γ907, Γ908, Γ909, 496Γ, 496Δ» με προϋπολογισμό 400.000, 00 ευρώ.

     Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν διανοίξεις-ανακατασκευές δημοτικών οδών εντός του Δήμου Αγρινίου. Για την κατασκευή των δημοτικών οδών θα γίνουν εργασίες εκσκαφών για την απομάκρυνση ακατάλληλων εδαφών και διαμόρφωση τελικής σκάφης. Επίσης επιχώσεις με κατάλληλο υλικό κατηγορίας και διαμόρφωση καταστρώματος για την κατασκευή οδοστρωσίας με υπόβαση μεταβλητού πάχους της ΠΤΠ 150 και βάσης 0,10m της ΠΤΠ 155. Κατά μήκος των οδών θα κατασκευαστούν κρασπεδόρυθρα και πεζοδρόμια  με πλάκες πεζοδρομίου. Ασφαλτική προεπάλειψη, ισοπεδωτικές στρώσεις ασφάλτου και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας 0,05m. Επίσης θα γίνουν εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

 

     Το τρίτο έργο είναι η «Πληροφοριακή σήμανση πόλης Αγρινίου και Τοπικών Διαμερισμάτων» συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

     Σύμφωνα με τη μελέτη κύριος στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της κυκλοφοριακής οργάνωσης όπως αυτή προτείνεται μέσα από τη κυκλοφοριακή μελέτη και η ταχύτερη κατανόησή της από τους κατοίκους και κυρίως από τους επισκέπτες της πόλης. Ως προορισμοί της Πληροφοριακής σήμανσης επιλέχθηκαν οι σημαντικότεροι πόλοι έλξης μετακινήσεων  π.χ.:

 

 • Σημαντικοί προορισμοί εκτός Αγρινίου : Θέρμο, Καρπενήσι, Αντίρριο, Ιωάννινα , Άρτα.
 • Σημαντικές χρήσεις της πόλης: Δημαρχείο, Δικαστήρια, Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Εθνικό Στάδιο.
 • Σημαντικές οδοί της πόλης: οδός Παπαστράτου, οδός Κολοκοτρώνη,  Εθνική Οδός.
 • Σημαντικές περιοχές της πόλης : Κέντρο, Πάρκο
 • Τοπικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή Αγρινίου και κέντρα περιαστικών οικισμών : Άγιος Κωνσταντίνος, Καλύβια, Δοκίμι, Δύο Ρέματα , Καμαρούλα.   

28/8/2009, Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Μίσθωσης Έργου στον Δήμο Αγρινίου ενός (1) Γιατρού Εργασίας, με σύμβαση μίσθωσης έργου, χρονικής διάρκειας ενός (1) έτους για τον Δήμο Αγρινίου

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Μίσθωσης Έργου στον Δήμο Αγρινίου ενός (1) Γιατρού Εργασίας, με σύμβαση μίσθωσης έργου, χρονικής διάρκειας ενός (1) έτους για τον Δήμο Αγρινίου

21-08-2009, Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού  για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή των Ελλήνων.

17-8-2009, Δημοσίευση περίληψης κανονιστικής απόφασης για θέματα κυκλοφοριακού.

Δημοσίευση περίληψης  κανονιστικής απόφασης για θέματα κυκλοφοριακού.

02-07-2009, Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται πλέον οι εργασίες του έργου

« Ανέγερση ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου », το οποίο αναμένεται έως το τέλος του έτους να είναι έτοιμο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, επισκέφθηκε, σήμερα, (Πέμπτη 2 Ιουλίου) το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αυτό το διάστημα βρίσκονται στη φάση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

    Η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο κτίριο με όλους τους απαραίτητους χώρους για την άνετη και ευχάριστη διαμονή τους. Συγκεκριμένα, το κτίριο του ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου Αγρινίου, ανεγείρεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Αγρινίου, στη γωνιά των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου.

     Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

    Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου.

     Το ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 μ2 και το υπόγειο 150,00 μ2.

     Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

 1. Αίθουσα συνάθροισης κοινού.
 2. Αναψυκτήριο με αποθήκη.
 3. Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
 4. Γραφείο Διεύθυνσης
 5. Γραφείο Κοινωνικής Λειτουργού
 6. Ιατρείο
 7. Φυσικοθεραπευτήριο
 8. Βοηθητικούς χώρους
 9. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.

 

Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

 1. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
 2. Αποθηκευτικούς χώρους.
 3. Η/Μ χώρους

 

     Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι, η ανέγερση

του ΚΑΠΗ στον ΄Αγιο Κων/νο έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί πρόκειται για ένα έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, άκρως αναγκαίο στην σημερινή εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην εξάμηνη διακοπή των εργασιών, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά ορισμένων που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου.

          «Όπως διαπιστώσατε άρχισαν πάλι οι εργασίες για την ανέγερση του ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο.

     Γνωρίζετε, ότι υπήρξε μια περιπέτεια στο έργο, από την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν ορισμένοι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εργασίες για ένα εξάμηνο.

      Πρόκειται για ένα έργο που κατασκευάζεται με σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να έχουν το δικό τους σπίτι της καθημερινής τους διαβίωσης, το οποίο, όμως, θα τους παρέχει και άλλες παράλληλες υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες.

     Είναι ένα έργο που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στην εποχή που ζούμε τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία.»

 

23-06-2009, Επίσκεψη του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού στο έργο ¨Αποκατάσταση Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο΄΄.

 

 

     Επίσκεψη στο υπό κατασκευή έργο «Αποκατάσταση Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο» πραγματοποίησε σήμερα , Τρίτη 23 Ιουνίου ,ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.

     Ο κ. Μοσχολιός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο του εργοταξίου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπευθύνους της αναδόχου εταιρείας του έργου ΄΄ΑΕΤΕΘ Α.Ε.΄΄ για την πορεία των εργασιών, στον ισόγειο και στον υπόγειο χώρο.

     Συγκεκριμένα, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες καθαίρεσης όλων των στοιχείων που ήταν επικίνδυνα και θα πρέπει να αντικατασταθούν (επιχρίσματα, τοιχία, τμήματα οροφής).

     Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση αυτών των στοιχείων και η ενίσχυσή τους ,ώστε να πληρείται η στατική επάρκεια του κτηρίου.

     Ο κ. Μοσχολιός, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης των εργασιών, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, γιατί με την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς αναβαθμίζεται το εμπορικό και ιστορικό κέντρο και η πόλη αποκτά ένα κτήριο πολιτισμού.

     ΄΄Νομίζω ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα των παρεμβάσεων των καθαιρέσεων.

     Πιστεύω, ότι στο χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών, που είναι η συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε μια τέτοια εργολαβία.

     Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου το Αγρίνιο θα αποκτήσει ένα πολυχώρο πολιτισμού κάτι που λείπει από την πόλη μας΄΄.

     Ο προϋπολογισμός  του  έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ, περίπου, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΄΄ΘΗΣΕΑΣ -ΣΑΤΑ 2008΄΄.

 

 

 

 

 

22-06-2009, Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

 

     Στα πλαίσια της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ» στις 26 Ιουνίου 2009, ο Δήμος Αγρινίου και το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν.Αιτ/νίας- Δημοτική Μονάδα Πρόληψης - «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» διοργανώνουν από 24 έως 26 Ιουνίου εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο μείζον αυτό πρόβλημα που απειλεί το πιο ζωντανό και το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας , τη νεολαία.

 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 

Λειτουργία περιπτέρου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

 

 

 • Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009,

        18.30-21.00  πλατεία Παναγοπούλου  (Σιντριβάνι)

 

 

 • Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009,

        10.00-13.00  πλατεία Παναγοπούλου  (Σιντριβάνι)

        18.30-21.00  πλατεία Μελίνας Μερκούρη (παλαιός σταθμός τρένου)

 

 

Συναυλία νεανικών συγκροτημάτων

 

 • Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009,

        21.00  πλατεία Μελίνας Μερκούρη (παλαιός σταθμός τρένου)

 

     Συμμετέχουν : Lucky 13

                          Χολής Γιώργος

                          The prisoners

                          Χρωματική Αρμονία

 

 

 

 

 

 

19-06-2009, Αθλητική Κατασκήνωση Δήμου Αγρινίου.

 

   Ένα χαρούμενο, ξένοιαστο και αθλητικό καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες προσφέρει στους μικρούς φίλους της πόλης, το πρώτο «Daily Camp» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

    Ο χώρος διεξαγωγής του Camp είναι οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Μιχάλης Κούσης» και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: κολύμβηση, αθλοπαιδιές, στίβο, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, μοντέρνους και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

     Οι εκπαιδευτές που απασχολούνται στα προγράμματα είναι καθηγητές φυσικής αγωγής,  με αντίστοιχες ειδικότητες, ενώ κατά τη διάρκεια της κολύμβησης υπάρχει ναυαγοσώστης και για τις μετακινήσεις συνοδός καθηγητής.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή 18 Ιουνίου) το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του camp, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 400 παιδιά.

     Με αφορμή τη διεξαγωγή του πρώτου camp ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε:

     «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καθημερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, που καλύπτει κυρίως  τις ώρες κατά τις οποίες εργάζονται οι γονείς των παιδιών.

      Είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνουμε την αθλητική κατασκήνωση και για αυτό το λόγο το φετινό camp έχει, κυρίως, πιλοτικό χαρακτήρα.

     Σήμερα ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους και τους καθηγητές, ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, σε άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις με εξειδικευμένο προσωπικό και ασφάλεια για τα μικρά παιδιά.

    Είναι μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με κοινωνικό χαρακτήρα, γιατί το να δίνεται η ευκαιρία σε ένα μικρό παιδί, για ένα χρονικό διάστημα και με ελάχιστο κόστος, να αθλείται, είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

   Γιατί τα παιδιά μας  είναι οι αυριανοί πολίτες και θέλουμε μέσα και από τις αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται ολοκληρωμένοι πολίτες.

  Στόχος μας είναι, την επόμενη χρονιά, η αθλητική κατασκήνωση να είναι πιο οργανωμένη και να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα παιδιά.»

 

 

16-06-2009, Πρόταση του Δήμου για αγορά ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο.

 

     Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009) την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού να καταθέσει ο Δήμος προσφορά για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες  (δηλαδή για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , γλυπτοθήκης , πινακοθήκης  και γενικά δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου) ,αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

     Το ύψος της προσφοράς που θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την αγορά του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ , ποσό το οποίο καθορίστηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας και γνωστοποιήθηκε με έγγραφο στο Δήμο.

     Το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκδηλωθεί εξάλλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2007, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο χαρακτηρισμός των κτιρίων ως διατηρητέα μνημεία και ο χώρος ως κοινόχρηστος,  ενώ με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-02-2008 είχε αποφασιστεί ο Δήμος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου.

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο Δήμος για την αγορά του ακινήτου, αλλά και στην αναγκαιότητα απόκτησης του κτηρίου για να ικανοποιηθούν άμεσες και επιτακτικές  ανάγκες του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού.

      «Η απόκτηση του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της θέσης του και της φυσιογνωμίας του είναι επιβεβλημένη για το Δήμο Αγρινίου, αφού έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας , στην έλλειψη κτιριακών υποδομών για τη στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

     Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήσισαν ο κ.Βασίλης Νικάκης και ο κ.Νίκος Γάκης ) το τίμημα της αγοράς του ακινήτου να καλυφθεί με λήψη δανείου, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού  στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου για τη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου.